Abdominal Release Massage™

Vill du ha en mjukare och mer välfungerande mage? Eller en mer avspänd rygg?

Det är mycket vanligt att bära på smärta och kramper i magen. Ändå är det få som har funderat över att massera magen för att lösgöra dessa obehag. Desto vanligare är det att massera ryggen för ryggsmärta, men skulle du göra kopplingen att massera magen för att lindra ryggen? Abdominal Release Massage™ (Chi Nei Tsang) är en vitaliserande och djupgående magmassage som jobbar med bindväven kring mage, höfter och bröstkorg, samt sätter igång blodcirkulationen och syretillförseln till dina organ. Detta mjukar upp magen och kan få organfunktionerna att förbättras. Även denna behandling kan påverka höft- och bäckenområdet, och även lindra smärta i ryggen. 

Många är det som har spända, hårda och tröga magar, där vi samlar både på känslor, fysiska spänningar, inflammerande mat och toxiner. Känslor av stress, oro, rädsla och otillräcklighet är vanligen förknippade med magtrakten. Fysiska spänningar kan ha uppstått av skador i höftpartiet eller ryggen, eller en mindre gynnsam kroppshållning. Genom besprutad, syrabildande mat, genom att inte tugga ordentligt, genom klorifierat vatten och förorenad luft, så tillför vi dessutom extra belastning på magen och kroppen. Spänningar som drar i muskler, bindväv och organ i magen, kan också ge smärta i ryggslutet och höfterna. 

Det är relativt ovanligt att vi masserar området kring magen, då kunskapen är mindre utbredd om detta område. Flera terapeuter rekommenderar ändå magmassage av de anledningar att de stimulerar organen, tarm- och matsmältningssystemet, samt kan avhjälpa värk i ryggslutet, då bland annat Psoasmuskeln/höftböjaren behandlas genom magen.  

Denna magmassage är djupgående och följer ett visst mönster, med tryck mot specifika områden i magen som hjälper spänningar att släppa. Läran kommer från den taoistiska läraren Kuhn Ni i Thailand, som tillsammans med Mantak Chia utvecklat denna behandling. Avslappningen i magen resulterar i ökat energiflöde och blodcirkulation, i områden som tidigare kanske varit spända och sammandragna. När magen får tillbaka en god blodcirkulation och syretillförsel, får organen chansen att avgifta sig själva, och när spända muskler och bindväv inte längre strålar ut i rygg och andra delar av kroppen, så känner vi oss mer avslappnade. 

Ibland är magen så spänd eller känslig att denna djupa massage känns för mycket till en början. Då anpassar vi naturligtvis oss till detta och gör en mjukare massage, så att du känner dig bekväm under behandlingen. 

Investering
Se aktuell prislista under Priser

Hur går en behandling till? 
Vi börjar med att prata om hur du mår, din hälsohistorik och om det finns några förändringar du kan göra i kosten eller livet för att förbättra hälsan för dig och din mage. 

Du får sedan lägga dig på massagebänken och jag täcker dig med handdukar och filtar. Ibland inleder jag med en fotmassage för att stimulera akupressurpunkterna för magen, medan du hinner landa och hitta en avslappnad andning. 

Jag börjar med att mjuka upp magen med cirkulerande rörelser och lär då känna hur spänd den är och hur den reagerar på massagen. Utifrån det avgör jag hur djup massagen bör vara. Om det är något som spänner eller ömmar, så uppmuntrar jag dig att andas närvarande med det så att det kan släppa. Känns det så mycket att du istället spänner dig och håller andan av massagen, så är det bättre att du säger till. Ibland behöver jag bara lätta någon millimeter för att du ska kunna slappna av, och behandlingen blir då mycket mer effektiv. 

Massageoljan är en blandning av ekologisk och kallpressad sesamolja och kokosolja. Vid gasig mage används även Cayuput-olja, som liknar Eukalyptus till egenskaperna och avhjälper gaserna. Är du allergisk mot någon av oljorna, så finns det andra vi kan använda. 

 

Behandlingen kan även med fördel göras i samband med en Pelvic Release Massage™-behandling, som kompletterar med tryckpunkter i och omkring underlivet och bäckenet. Du kan då göra en 120-minutersbehandling istället för 90 minuter, vilken börjar med den djupgående magmassagen, för att sedan behandla runt höfter, ben, ljumskar och underliv. Är detta alternativ inget för dig, så kan du välja endast magmassagen, och dra nytta av vad den kan ge för dig.