Pelvic Release Massage™

Vill du uppleva känslan av ett avslappnat bäcken och underliv? 
Många kvinnor har spänningar i kroppen som är kopplade till bäckenområdet och underlivet. Pelvic Release Massage™ är en kroppsterapeutisk massagebehandling som bidrar till att lösgöra dessa spänningar. Genom massage och akupressur, samt träning för bäckenbotten kan dessa spänningar släppa, som tidigare kan ha gett dig obehag i t.ex. ryggslut, bäcken och underliv. Många upplever även att andra kroppssmärtor lindras när dessa delar får slappna av.

Spänningar tillkommer av många olika anledningar, och då kunskapen om spänningar i muskler och bindväv i just dessa områden inte är så utbredd, kan dessa symptom lätt bli förbisedda eller feldiagnostiserade. När du får uppleva avslappning i höfter och bäcken, kroppens mittpunkt, kan det hända att du känner att du får mer energi, samt att kroppen känns mer samspelt.

Komplettera gärna denna behandling med den djupgående magmassagen, för att få optimalt resultat av de båda: Abdominal Release Massage™. I den kombinerade behandlingen får du först den djupgående magmassagen, som mjukar upp dina inre organ och bindväven runtom mage och bröstkorg, samt hjälper psoasmuskeln/höftböjaren att slappna av. Därefter går vi vidare med höft- och bäckenbehandlingen. Du bokar då 120 minuter istället för 90 minuter och detta ger oss tid att släppa på så mycket spänningar som möjligt. Ibland sitter mer av det vi upplever som bäcken- och underlivsrelaterade problem i att magen, organen eller bindväven är spänd och det är därför vi allra helst rekommenderar den kombinerade behandlingen. 

Investering 
Se aktuell prislista under Priser 

Hur går en behandling till?
Din behandlingstid börjar med att vi pratar om hur du mår generellt, känslomässigt, din hälsohistorik och om det är något särskilt som är aktuellt just denna dag, kanske är du lite nervös inför behandlingen. Jag berättar för dig hur behandlingen oftast är upplagd och du får komma med önskemål så att du ska känna dig avslappnad och trygg. Om du känner dig blyg kan du behålla så mycket kläder du vill på, annars rekommenderar jag att endast ha handdukar och filtar över dig så att inga bh-band eller åtsittande kläder hindrar blodcirkulationen eller klämmer åt bindväven. Efter behandlingen avrundar vi också med samtal så att du kan dela hur du upplevde behandlingen och du har tid att ställa frågor. 

Behandlingen kan bestå av en variation av följande delar, enligt vad du önskar och behöver just denna gång:

Höft- och bäckenmassage - Spänningar i området kring höfter och bäcken kan ha en stark påverkan på resten av kroppen. Genom massagen kan bindväven, musklerna och organen mjukgöras. Även in- och utsida av lår, samt ljumskarna masseras här. 

Intimmassage, bäckenbotten, vaginal akupressur - För att släppa på mer intima spänningar, kan vi fortsatt massera och trycka på punkter kring bäckenbotten, och eventuellt göra Vaginal akupressur och tryckpunktsbehandling. Terapeuten stannar med en spänd eller öm punkt och tillåter den att slappna av, för att sedan gå vidare till nästa punkt. Känner du dig inte redo för underlivsakupressuren vid första behandlingstillfället, så kan vi ta den vid ett senare tillfälle. Behandlingen ska alltid vara på din nivå av bekvämlighet och tas i den takt du är redo för den. Du får frågan under behandlingen, ifall det känns okej att behandla inuti, eller om det räcker utanpå vid tillfället.

(Behandling i underlivet kallas ibland för Yonimassage eller Vaginal Dearmorering, men skiljer sig något från Pelvic Release Massage™ som erbjuds av Spira Stockholm.) 

Stilla närvaro, healing – Stilla närvarande händer kan ibland göra underverk. Man måste inte alltid vara aktivt fysisk för att få spända muskler att slappna av. Ibland ger en lugn och stilla behandling mer nytta, eftersom kroppen kan slappna av mer, och producerar mer oxytocin. En del personer är också känsliga för massage och tryck, och då kan detta vara ett bättre alternativ. Vet du att du är mest mottaglig för det mer stilla sättet, så meddela gärna att du önskar behandlingen så, helt eller delvis. 

Behandlingen börjar alltid med att du får magen masserad och uppmjukad (vill du ha en längre och djupgående massage av magen, boka denna behandling kombinerat med Abdominal Release Massage™ för en 120-minutersbehandling). Sedan masseras höfter, lår och ljumskar, där många har muskelknutar och spända muskler som hindrar blodcirkulationen i området. 

Allting sker i lugn takt för att du ska känna dig avslappnad med allt som händer. Känns det som att det går för fort, eller något känns konstigt, säger du givetvis till. Det är först om du är intresserad av det, och känner dig redo, vilket kan ske första gången eller ta flera behandlingar innan, som vi behandlar spänningar i bäckenet inifrån underlivet. Då används handskar och naturlig ekologisk olja som passar för intimbruk. 

Ofta är trycket och massagen, både på in- och utsidan, ganska lätt, eftersom akupressurpunkterna i underlivet är väldigt mottagliga, men om du är bekväm med det kan du få djupare tryck också. Du får alltid säga till om något känns för intensivt eller om du behöver en paus under massagen. Det behöver inte gå fort, vi behöver inte hinna med så mycket som möjligt och du behöver inte uppnå något särskilt mål. Jag finns där för att du ska kunna släppa de blockeringar du bär på i och kring mage, höfter, bäcken och underliv, så att du kan känna dig mer avslappnad efteråt. 

Det kan smärta/spänna, och det kan under behandlingen komma upp känslor och minnen som är kopplade till de spänningar vi släpper på. Du får uttrycka dem om du behöver. Känslor, tankar, ord, ljud och rörelser som du spontant känner får ta plats, men om du hellre hanterar det genom att andas och vara i dig själv går det lika bra. Jag hjälper dig också att komma ihåg att andas om känslorna känns för överväldigande eller du behöver extra stöd för att släppa taget om något. Genom andningen får du lättare att släppa blockeringar du haft i kroppen, vilket leder till mer avslappning. 

Vi avslutar lugnt och sedan får du en stund att dela vad du upplevde och om det kommit upp några frågor. Det känns oftast bra att avsluta med att sätta ord på sin upplevelse, men om du inte hittar några ord, eller hellre vill avsluta i tystnad går det lika bra. 

Varför är den här behandlingen bra?
Vi människor bär ofta på spänningar runtom i kroppen, som gör att vi upplever smärta, som kostar energi, och rent fysiskt hindrar vår blodcirkulation och syretillförsel, vilket i sin tur skapar fler spänningar och obalanser. När du tillåter dig själv att släppa de spänningar du bär på, tillåts din energi, och din blodcirkulation, att flöda som den ska i kroppen. I underlivet och bäckenet bygger vi kvinnor framförallt spänningar kring det sexuella, dåliga erfarenheter av sex, skeva inställningar till våra kroppar, dålig självkänsla, rädsla för det motsatta könet m.m. Spänningar och otillräcklig blodcirkulation kan självklart också uppstå genom fysiska obalanser, felbehandlade besvär, eller att vi har en mindre gynnsam kroppshållning, vilket belastar kroppen negativt. 

Många kvinnor upplever mycket mer känsel i underlivet, mer avslappning i kroppen och mer lust efter att ha upplevt Pelvic Release Massage™. Har kvinnan som erhållit denna behandling en intim partner, kan denne också känna skillnaden, men det är inte för sin partner som du ska göra en sådan här behandling, det är för din egen avslappning och hälsa. Andra effekter som du kan uppleva är minskad smärta i ryggen, mer rörlighet i bäckenet, mer kontakt med muskulaturen i underlivet vilket underlättar för bäckenbottenträning, mindre trötthet, lättare att hålla tätt (minskad inkontinens) m.m. 

Kan alla ta den här behandlingen? 
» Vid en del sjukdomar rekommenderas man att inte ta vissa kroppsbehandlingar, t.ex. massage och akupressur, vilket denna behandling räknas till. Ta därför alltid hänsyn till vad din läkare säger.
» Blir du förkyld, får influensa, feber eller liknande är det oftast bäst att avstå från behandlingen och boka om den till ett senare tillfälle. Var då medveten om våra bokningsvillkor och hör av dig så snart som möjligt ifall du inte kan komma på bokad tid.
» Under menstruation går det bra att ta behandlingen, så länge du själv är bekväm med det och vi anpassar behandlingen efter hur du känner dig. 
» Graviditet räknas ofta till ett “tillstånd” där du rekommenderas att vara varsam med vilken massage eller akupressurbehandling du tar och i vilken månad, speciellt under den första trimestern som är lite mer instabil än de två senare. Samtidigt uppmuntrar flera författare till gravidlitteratur, samt barnmorskor, att ens partner eller du själv masserar mellangården och området omkring för att minska risken för sprickning. Du får själv känna in ifall behandlingen skulle vara bra för dig. Ett avslappnat område kring underlivet och bäckenet underlättar för en mer avslappnad graviditet och förlossning. Sara Gustafsson som utför massagen är även utbildad gravidmassör. 
» Efter förlossning kan du ta behandling från 2 veckor efteråt om det är en vaginal förlossning och du inte behövt sys. Är du fortfarande i en läkeprocess, så vänta tills det läkt ut innan du bokar in en behandling. Har du fött med kejsarsnitt så rekommenderas det att vänta minst en månad efteråt för de här behandlingarna. Känn själv in när du känner dig redo att motta en behandling efter förlossningen, då den kan hjälpa kroppen att stabilisera sig och återhämta avslappning och spänst (för detta rekommenderas också våra Yoniägg).