Pelvic Release Massage™

Önskar du bli av med ryggvärk, smärta i bäckenbotten eller problem med bäcken och höfter?

Dessa kan alla vara symptom på spända muskler, tight bindväv eller nerver i kläm, vilket leder till försämrad blodcirkulation och därmed stelhet, smärta eller annan ohälsa. Då kunskapen om spänningar i mage, runt höfter och kring bäcken inte är särskilt utbredd, kan dessa symptom lätt bli förbisedda, feldiagnostiserade eller felbehandlade.

Pelvic Release Massage™ i kombination med Abdominal Release Massage™ är en kroppsterapeutisk massagebehandling inriktad speciellt på dessa områden. Genom massagen kan spända muskler slappna av, blodcirkulationen öka och besvären lätta. Eventuell stumhet eller hård känsla kan släppa och upplevas mjukare.

Boka din tid genom att fylla i formuläret här intill, så mailar eller ringer vi dig så snart vi har möjlighet.

Hur går ett besök till?
Du får vid första tillfället fylla i ett hälsoformulär, som vi utgår från när vi börjar samtalet. Du får berätta vad du har för besvär och vad du önskar få ut utav massagen. Är du redo att göra kost- och/eller livsstilsförändringar för att ytterligare optimera din hälsa och hjälpa kroppen, så talar vi en del om vad du skulle kunna göra själv, utöver massage.

Massagen utförs på massagebänk med värmedyna och du får en värmekudde på magen. Du täcks också av handdukar och filtar. Värmen hjälper kroppen att slappna av och ger optimala förutsättningar för att massagen ska ge så bra resultat som möjligt. Du får välja hur mycket kläder du vill behålla på, men då massagen utförs även vid nedre delen av bröstkorgen, samt runt höfterna och ljumskarna, så uppmuntrar vi att ha löst sittande BH/topp och trosor om du önskar behålla underkläder på under massagen.

Vi börjar med magmassagen som utformas utifrån hur spänd magen är, ifall du har någon ärrvävnad, och hur magen reagerar på olika typ av massage. Massageterapeuten använder ett mjukare eller fastare handlag beroende på hur du reagerar, samt på om hon jobbar med bindväv, muskulatur eller organ. Ibland är magen så känslig att även det lättaste tryck kan kännas väldigt mycket. Vissa punkter kan stråla bak i ryggen eller ned i höften. Det är viktigt att du hela tiden är avslappnad under behandlingen och att du säger till om det känns för intensivt. Vi vill inte forcera kroppen, utan den ska få släppa taget om spänningar i den takt som den är redo för.

Efter magen masseras höfter, ben och ljumskar, samt ländrygg och stuss. Massagen varvar strykande rörelser med tryck mot spända punkter. Hela detta område är ofta förbisett i annan massage, men har en väsentlig roll i din hälsa. Om spänningar här inte tas om hand, kan det skapa mer spänningar i kroppen, samt stoppa upp blodcirkulationen. För en frisk kropp, behövs avslappning och cirkulation, så att muskler och celler syresätts och behålls basiska och vitala.

Bäckenet kan även behandlas inifrån med pressur/tryckpunktsbehandling. Detta är valfritt och görs oftast först efter ett par sessioner. Fördelen med denna del av massagen är att vi kommer åt muskler och spända punkter som kanske inte kan nås utifrån. Om du har fött barn vaginalt, har du kanske sytts och kroppen har bildat en ärrvävnad i perineum. Denna kan mjukas upp genom massage/stretch och rätt oljor och gels, vilket lindrar den eventuella smärta du upplever i bäckenbotten. Med fördel gör du denna massage hemma regelbundet, och du kan få vägledning i hur under sessionen. För att slappna av bättre och nå djupare vid massage hemma rekommenderar vi också Pressurstaven som du kan köpa via e-butiken, eller på plats vid sessionstillfället.

Hur lång tid tar det och hur många behandlingar ska jag boka?
En första session är optimalt 120 minuter, då vi går igenom din hälsohistorik, samt aktuella besvär. Massageterapeuten hinner massera ordentligt och lägga upp en plan för fortsatt massage, du kan få råd för egen massage, stretch och träning, samt eventuella kostförändringar.

Vi rekommenderar att boka åtminstone tre massagetillfällen, för att få ut så mycket som möjligt utav massagen. När muskler och bindväv som aldrig masserats, får massage för första gången, har de oftast endast möjlighet att släppa på en viss del av spänningarna. Vid andra tillfället, som vi rekommenderar är inom 1-4 veckor efter första, så når massagen direkt djupare än första gången, då ett första lager har släppt och kroppen känner sig mer bekant med metoden. För varje gång når vi alltså något nytt, varför vi rekommenderar att gå en serie med behandlingar.

Fördelen med att gå flera gånger är också att vi, när vi ser hur kroppen reagerar mellan gångerna, kan lägga upp behandlingen så att vi fokuserar mer på t.ex. magen vid ett tillfälle och mer på ljumskar vid ett annat.

För dig som inte har möjlighet till massage så ofta, p.g.a. att du bor i en annan stad, eller inte har ekonomi till täta behandlingar, vill vi bara säga: Det går jättebra att ta massagen lite då och då också och även ett tillfälle kan göra stor skillnad, speciellt om du tar med dig råden hem och fortsätter ta hand om kroppen.

Efter första sessionen kan du välja om du önskar 60, 90, eller 120 minuter. Den längre behandlingen fylls lätt ut av massagen och det är den vi rekommenderar, men kanske har du inte tid till mer än 60 minuter p.g.a. arbete eller andra åtaganden, eller vill välja den kortare av ekonomiska skäl. Självklart ser vi då till att hinna med så mycket som möjligt på en timma.

Priser
Sessionstid (inklusive massage och samtal)
120 minuter                           2000 kr
90 minuter                             1600 kr
60 minuter                              1200 kr

Endast samtal/rådgivning (på plats, via telefon eller via Skype)
60 minuter                             900 kr
40 minuter                             500 kr
20 minuter                             300 kr

För dig som har behov av upprepade behandlingar, kanske 5-10 gånger eller mer, för att bli av med eller lindra dina besvär, erbjuder vi ett rabatterat pris om så önskas.

Bokningsvillkor
Önskvärt är att ingen avbokning sker, förutom vid sjukdom. Återbud senare än 24 timmar innan avtalad tid debiteras med hela beloppet. Återbud sker alltid via telefon/sms: 0733-644300

Ska jag tänka på något inför massagen?
» Det är bra om du inte ätit en tung måltid närmsta timmarna innan massagetillfället, då massagen når djupare om det inte är mat i vägen och kroppen kan fokusera på avslappning istället för matsmältning. En del vill kanske göra en fasta, eller bara dricka juicer/smoothies från något dygn innan just magmassagen.
» Om du vill behålla underkläder på under massagen, så uppmuntrar vi att de är löst sittande, så kroppen är så avslappnad som möjligt.

Finns det några kontraindikationer för att ta den här massagen?
» Vid en del sjukdomar rekommenderas du att inte ta vissa kroppsbehandlingar, t.ex. massage och akupressur, vilket denna behandling räknas till. Ta därför alltid hänsyn till vad din läkare säger.
» Är du förkyld, har influensa, feber eller liknande tillfällig sjukdom, är det oftast bäst att avstå från behandlingen och boka om den till ett senare tillfälle. Var då medveten om våra bokningsvillkor och hör av dig så snart som möjligt ifall du inte kan komma på avtalad tid, senast 24h innan.
» Under menstruation går det bra att ta massage och vi anpassar behandlingen efter hur du känner dig.
» Om du har hormonspiral eller kopparspiral, anpassas magmassagen, så att vi inte trycker för mycket på nedre delen av magen.
» Under graviditet rekommenderas du oftast att vara varsam med vilken massage eller akupressurbehandling du tar, samt i vilken månad. En del råder till att vänta till andra trimestern, som börjar efter 12 veckors graviditet, innan de tar behandlingar, då graviditeten räknas som mer stabil då. SPIRA utför inte Abdominal Release Massage™ på gravida, men Pelvic Release Massage™, Head & Neck Release Massage™ och helkropps gravidmassage erbjuds.
» Efter förlossning kan du ta Pelvic & Abdominal Release Massage™ från 2 veckor efteråt om det är en vaginal födsel, men vi kan göra en mjukare massage tidigare än så och du kan få råd om vilka oljor och gels du kan använda och hur du själv kan smörja magen och mellangården för att kroppen ska återhämta sig så bra som möjligt. Har du fött med kejsarsnitt så rekommenderas det att vänta minst en månad efteråt för Pelvic & Abdominal Release Massage™, men vi kan även där göra en mjukare massage tidigare och visa hur du själv kan ta hand om magen och snittet med oljor och gels, samt massage för att det ska läka så bra som möjligt. Du kan självklart ha med din bebis vid dessa tillfällen.

Recensioner / rekommendationer / klienter säger
"Jag har bara mått bra av behandlingen som jag upplevde var både skön och smärtsam om vartannat. Sara har ett mycket mjukt och förtroendeingivande sätt som gjorde det lätt för mig att slappna av. Tror att spänningar som orsakat problem i bäckenet då och då sedan 20 år faktiskt har släppt. Det har krånglat till och från de sista månaderna och nu är de helt borta. Ägget har jag använt några gånger och är nöjd. Tror säkert det har effekt även om jag inte alltid gör alla övningar utan bara sover med det. Känns sensuellt att använda det." Anneli 45 år

"Jag mår verkligen jättebra efter behandlingen. Jag kände en ren fysisk och mental skräck av bara tanken på behandlingen när jag och mina väninnor först pratade om den. Efter första mötet med Sara kände jag ett större lugn och framförallt tillit och förtroende för det hon gör och henne som person. Jag började se fram emot behandlingen.
På söndagen var jag förväntansfull och det kändes helt rätt. Minsta tveksamhet var som bortblåst. Behandlingen var smärtsam och samtidigt så fylld av insikter. Som att jag t.ex. är helt omedveten om hur muskulaturen i underlivet fungerar, att jag inte känner den viktigaste delen av min kropp. Behandlingen förändrade mitt liv.
Smärtan i ryggslutet är som bortblåst, jag känner det som att jag återfått kontakten med den urkraft som vilar i mitt inre och jag upplever det som att jag återtagit full kontroll över mitt liv. Det finns inget jag inte klarar av.
Jag är oerhört tacksam för att Sara kom in i mitt liv. Hon är en fantastisk mjuk och ödmjuk kvinna som har en så viktig uppgift att fylla. Återigen, stort och innerligt tack!" Helena 40 år

"Sara har på ett professionellt sätt hjälpt mig att nå nya höjder i mitt liv, hon har ett väldigt behagligt sätt och möter mig otroligt fint och inkännande. Jag vill varmt rekommendera hennes sessioner till alla kvinnor som behöver hjälp att lossa på blockeringar och för att få igång flödet i kroppen igen." Kvinna 51 år